Trochę o nas!
Jesteśmy Paulina i Dominik + nasz szalony kundelek Kosiak. Kochamy kiszonki, filmy animowane, wysokie loty w szybowcach i pyszną, roślinną szamę.
Dlaczego zaczęliśmy robić kombuche? Uwielbiamy jej smak, złożoność procesu i frajdę jaką sprawiają nam kolejne eksperymenty smakowe.
Po miesiącach robienia kombuchy w zaciszu naszej kuchni, zauważyliśmy, że na półkach sklepowych zaczynają pojawiać się napoje udające kombuche. Trochę nas to wkurzyło. Jako sfermentowane świry mówimy „NIE”.
Postanowiliśmy stworzyć markę, która będzie szczera, naturalna, bez śmiesznych dodatków i przede wszystkim SMACZNA!
Każda pozytywna opinia jest dla nas ogromną wartością, każda przekonuje nas jak super jest to co robimy!
Cieszy nas każdy event w którym bierzemy udział. Najlepsze momenty to te, gdy na własne oczy możemy zobaczyć Wasze reakcje na nasz produkt :D
Naszą codzienność opieramy na konkretnych wartościach, trochę Wam o nich niżej opowiemy, bo to mocno przelewa się na nasz produkt.
Jako weganie, nie jest nam obojętny los zwierząt, dlatego nasze napoje nie zawierają żadnych składników odzwierzęcych. W procesie produkcji również oczywiście ich nie używamy.
Staramy się maksymalnie dbać o naszą planetę, a współpracę podejmujemy tylko z lokalami w pełni wegańskimi lub oferującymi takie opcje.
W naszej misji jest popularyzowanie świadomości vege, fermentacji, wsparcie młodych artystów oraz inicjatyw społecznych.
W ciągu roku dobiliśmy do 30. lokali w Polsce, udało nam się wyjść poza Kraków i być w naprawdę świetnych miejscach, które lubimy i polecamy.
Naszym celem na kilka najbliższych lat jest szerzenie wiedzy o Fermencie, unowocześnianie produkcji (a z tym obniżanie cen), wprowadzanie co sezon nowych smaków oraz sprawianie Wam przyjemności, w każdy możliwym miejscu!
Oznaczajcie nas, podsyłajcie feedback i pamiętajcie: lepiej pić kombuchę, niż nie :P
- Ściskamy mocno Paulina i Dominik